Datum:

28, 29, 30 augustus 2014

Aanvang 20.30 uur

Dominicuskerk

Gustav Mahler (1860-1911) – Kindertotenlieder (1905)

Francis Poulenc (1899-1963) – Stabat Mater (1950)

Mahler/ Clytus Gottwald (*1925) – Ich bin der Welt abhanden gekommen (1983)

Entree:

Entreeprijs € 17,50/€ 15

Kaartverkoop:

Aan de kerk

Uitvoerenden:

koor en orkest: MidsummerVoices

Dirigent: Jeroen Spitteler

Mezzo: Sarah Gutvill

Sopraan: Ella Rombouts

Met drie zomeravondconcerten, op 28, 29 en 30 augustus, geeft MidsummerVoices dit jaar weer het startsein voor het culturele seizoen voor amateurmusici uit Amsterdam en omgeving. Dit jaar is er gekozen voor twee indrukwekkende werken over verdriet en hoop uit het begin van de twintigste eeuw.

De Kindertotenlieder van Gustav Mahler en het Stabat Mater van Francis Poulenc zijn exemplarisch voor de rijkdom van de muziek uit deze periode. Maar de combinatie van deze werken vormt ook muzikaal en inhoudelijk een prachtige eenheid. Met de 16-stemmige bewerking van Mahlers orkestlied Ich bin der Welt abhanden gekommen door Clytus Gottwald wordt een prachtige verbinding gemaakt tussen deze twee stukken.

MidsummerVoices heeft zich in de afgelopen twaalf jaar een plaats verworven in het muzikale leven van Amsterdam. In die jaren is het project uitgegroeid tot een ontmoetingplek waar vocalisten en instrumentalisten hun liefde voor de muziek en het verlangen om op hoog niveau te musiceren delen. Elk jaar weer weet MSV haar publiek te verrassen met haar programmering die door haar deelnemers in een korte maar intensieve repetitieperiode wordt gerealiseerd