audities bij The MusiCompany

 • Anonymous avatar

  BERGEN OP ZOOM - Het worden drukke tijden voor The MusiCompany. In het voorjaar van 2005 zal de Bergse musicalvereniging drie concerten verzorgen in de regio. Daarnaast wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni de musicalproductie Showtime! in Stadsschouwburg De Maagd voor het voetlicht worden gebracht. Redenen genoeg om nieuwe audities te houden op zaterdag 15 januari; The MusiCompany is op zoek naar jonge, enthousiaste mensen van 18 tot 40 jaar die willen zingen, acteren en dansen en hun talenten willen etaleren in musicalproducties en tijdens concerten.

  The MusiCompany werd in maart 2003 opgericht met als doel het brengen van totaaltheater want men wilde meer zijn dan het zoveelste koor. Zingen, acteren en dansen; dat zijn de elementen die deel uitmaken van de musicalproducties die het gezelschap in de toekomst in het theater wil brengen. Het artistieke team bestaat uit de nieuwe muzikaal leider Martin Cornelissen, regisseur Willy Michielsen en choreografe Jessica van de Kasteele. Daarnaast geeft men kleinere optredens in de vorm van 1,5 uur durende concerten. Tijdens die concerten wordt een aantal nummers ondersteund door choreografie. De leden van de musicalvereniging zijn afkomstig uit de gemeenten Bergen op Zoom, Tholen en Reimerswaal.

  The MusiCompany heeft inmiddels diverse kleinere optredens verzorgd. Vorig jaar trad men in de week voor Kerstmis op in de binnenstad van Bergen op Zoom, die optredens zullen ook dit jaar plaatsvinden op 19, 22 en 23 december. Het afgelopen voorjaar was er een concert in verpleeghuis Lindenburgh in Steenbergen; op zaterdag 11 september trad men op in de Arena foyer van Stadsschouwburg De Maagd, dit ter gelegenheid van Open Monumentendag en de start van de losse kaarverkoop voor het theaterseizoen 2004/ 2005.

  Showtime!

  Voor vrijdag 12 en zaterdag 13 november stond de eerste grote musicalproductie gepland, Showtime! Deze uitvoeringen moesten door onverwachte ziekte van de dirigent worden uitgesteld en staan nu voor 10 en 11 juni 2005 op de agenda, wederom in Stadsschouwburg De Maagd. Showtime! is qua opzet een bijzondere productie waar niet één maar twee musicals op de affiche staan. Voor de pauze worden liedjes, scènes en dans gebracht uit de beroemde sprookjesmusical The Wizard of Oz. Natuurlijk wordt het publiek getrakteerd op de grote hits uit deze musical; Somewhere Over the Rainbow en Brand New Day!

  Na de pauze is het beurt aan de bekendste musical van eigen bodem, namelijk De Jantjes! Het verhaal dat zich afspeelt in De Jordaan ruim een eeuw geleden, bekend om zijn nummers als Draaien, Mooie Westertoren, Daar Komen de Jantjes en Nou Tabé Dan!

  Maar voor het zover is verzorgt The MusiCompany het komend voorjaar drie concerten in de regio. Op donderdag 3 maart in Verpleeghuis Mariahove in Ossendrecht, donderdag 7 april in Verpleeghuis ABG in Bergen op Zoom en woensdag 18 mei in Zorgcentrum Sint Elisabeth in Halsteren. Tijdens die optredens staat niet alleen het musicalrepertoire centraal maar richt men zich ook op filmmuziek (onder andere een medley van James Bond thema's) en popmuziek vanaf de jaren '60 (Paul Simon, The Beatles en binnenkort ABBA en The Carpenters)

  Door al die activiteiten is The MusiCompany op zoek naar nieuwe talenten voor uitbreiding van zijn cast. Enthousiaste mensen die er voor willen gaan kunnen zich aanmelden. De audities worden op zaterdag 15 januari gehouden op de vaste repetitielocatie van de musicalverenging, Hotel Grand-Café Old Dutch, Stationsstraat 29/32 in Bergen op Zoom.

  Aanmelden kan bij Monique Franken, themusicompany@hotmail.com

 • Monique

  leuk