Amstelveens kamerkoor start repetities voor nieuw concert

CAPPELLA CANZONA ZOEKT ZINGENDE MANNEN

Kamerkoor Cappella Canzona start 19 augustus weer met de repetities. Het gemengde koor zingt a-capellamuziek uit verschillende stijlperioden van klassiek tot modern. Tijdens de repetities op dinsdagavond wordt veel aandacht besteed aan koorklank, stemvorming en ademhalingstechnieken, onder de enthousiaste en deskundige leiding van dirigent Marijn Slappendel.

De komende maanden staan in het teken van repetities voor het advents- en kerstconcert in december, met onder meer het Deutsches Magnificat van Heinrich Schütz en werken van Johann Michael Bach en Samuel Scheidt, deels begeleid door oude instrumenten.

Cappella Canzona is ook aanwezig zijn op het Stadspleinfestival op zaterdag 13 september, waarmee de Gemeente Amstelveen haar culturele jaar inluidt.

Zin in een nieuwe uitdaging?

Cappella Canzona doet hierbij een oproep aan vooral mannen, maar ook vrouwen met een goede zangstem om de uitdaging aan te gaan en vrijblijvend enkele repetities mee te zingen. Het is wel belangrijk dat je bladmuziek kunt lezen. Voor meer informatie over het koor kun je contact opnemen met Hans van der Woerd (020-6411154) of Theo Ettema (020-6455400) of surfen naar: www.come.to/cappellacanzona.