Het kerkkoor van de Onze Lieve Vrouw Parochie in Bilthoven zoekt per 1 september 2003 een nieuwe dirigent(e) wegens vertrek van de huidige dirigent die promotie heeft gemaakt.

Het koor heeft een goed niveau en bestaat uit ongeveer 25 leden met een goede stemverdeling. Het koor zingt in ca. 10 vieringen per jaar op zondag en op hoogtijdagen van het kerkelijk jaar. De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.45 uur in de kerk in Bilthoven.

Het repertoire omvat overwegend meerstemminge Nederlandstalige liederen met pianobegeleiding (door een professioneel pianiste) met uitstapjes naar buitenlandse liederen. De dirigent(e) krijgt assistentie van wisselende werkgroepjes bij het voorbereiden van de vieringen. Deze groepjes maken a.h.v. lezingen en/of thma's een concept van te zingen liederen.

Vereisten: praktijkdiploma koordirectie of studerend voor dit diploma.

of: diploma amateur koordirigent en bereidheid zich verder te vormen

of: diploma kerkmusicus met grote belangstelling voor koormuziek.

De dirigent(e) heeft ruime ervaring met gemengd koor en het werken met een professionele pianist(e). Hij/zij heeft kennis van en affiniteit met kerkmuziek.

Hij/zij heeft een goede kijk op relatie tekst-muziek. Hij/zij heeft goede contactuele eigenschappen en wil graag omgaan met welwillende amateurs.

Honorarium: volgens de bischoppelijke richtlijnen.

Reacties: OLV Parochie t.a.v. C.J.M. Ham-van Velzen, Gregoriuslaan 8, 3723 KT Bilthoven. Telefoon: 030-2251613. E-mai": cjmham@hotmail.com

of naar huidige dirigent: e-mail: hansvanrutten@zonnet.nl