Haarlem Voices zingt op uitnodiging van de Stichting Willibrordusorgel op zaterdagavond 9 juni 2018 de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini (1792-1868, 150 jaar geleden overleden) in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. 

De première van Rossini’s compositie vond met veel succes plaats op 14 maart 1864 in Parijs, tijdens de inwijding van het nieuwe huis van hertogin Louise Pillet-Will, aan wie Rossini het werk opdroeg.

De stichting Willibrordusorgel beheert het orgel van deze kathedraal en is genoemd naar de Sint Willibrorduskerk buiten de Veste in Amsterdam waarvoor het orgel in 1923 werd gebouwd. Ten tijde van de sloop van deze kerk is de stichting in het leven geroepen en heeft het bewerkstelligd dat het orgel in de Haarlemse kathedraal werd geplaatst.

Haarlem Voices staat onder leiding van haar dirigent Sarah Barrett die aan het Muziekinstituut van de kathedraal is verbonden als zangdocente.Aan dit concert werken mee:

  • -       Lennie Kerkhoff, piano

  • -       Ton van Eck, orgue expressif (harmonium)

  • -       Anouk van Laake, sopraan en

  • -       Jouke Wijmenga, bariton.

Zaterdag 9 juni 2018 om 20.15 uur

Kathedrale Basiliek St. Bavo, Leidsevaart 146, Haarlem (ingang Bisschop Bottemanneplein – onder de twee torens).

ToegangskaartenToegang tot het concert (incl. programmaboekje) bedraagt in de voorverkoop € 15,– per persoon. Voor studenten en kinderen van 13 t/m 18 jaar € 7,50,– en voor kinderen t/m 12 jaar: toegang gratis. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van het koor: www.haarlemvoices.nl .

Op de avond zelf zijn in de kerk (geopend vanaf 19.45 uur) ook kaarten te koop. Deze kosten dan € 17,50 / € 10,–.