Op zaterdag 27 en zondag 28 mei staat in de Leidse Stadsgehoorzaal één van de beroemdste opera’s aller tijden op het programma: Nabucco van Giuseppe Verdi. Haast iedereen kent het Slavenkoor, ‘Va, pensiero’. Maar deze opera heeft nog veel meer moois te bieden. Het Leidse gezelschap Opera Festa maakt er een spetterende voorstelling van. 

Meeslepende melodieën In de grote zaal van de Stadsgehoorzaal komt het drama tot leven. Met alle emoties die daarbij horen: angst, radeloosheid, diep verlangen, vreugde. De zaal is de arena; als publiek zit je er bovenop. En dan trekken meeslepende melodieën je moeiteloos het verhaal in. Prachtige aria’s en ensembles, maar vooral indrukwekkende koren maken van Nabucco een ideaal werk om kennis te maken met opera. Voor de jonge Verdi zelf was het de grote doorbraak.

Waar gaat Nabucco over? Nabucco is het verhaal van een grote koning, een wereldheerser die ten prooi valt aan waanzinnige zelfoverschatting. Een koning die god wil zijn. Maar Nabucco gaat ook over een volk in ballingschap, over botsende godsdiensten, over onderdrukking en bevrijding. Nabucco is bovenal een menselijk verhaal, over beantwoorde en onbeantwoorde liefde, over opoffering en wraak. Kortom: een eeuwenoud verhaal dat onverminderd actueel is.

Uitvoerenden De muzikale leiding is in handen van Wim Dijkstra; Miranda Lakerveld voert de regie. Solisten zijn professionals zoals Charlotte Janssen (Abigaille), Bas Kuijlenburg (Zaccaria) en Martijn Sanders (Nabucco). De vele koren worden gezongen door projectzangers met ondersteuning van een tweede koor. Voor de begeleiding tekent het professionele Musonia Ensemble en de uitvoering wordt opgeluisterd door een Leidse dansgroep.

Opera Festa Opera Festa is een jonge Leidse stichting, die opera dichter bij mensen wil brengen, door op  hoog niveau prachtige muziek te verbinden met een moderne regie. En dat alles voor een vriendelijke toegangsprijs! Nabucco is alweer de vierde productie van Opera Festa. Twee jaar geleden bijvoorbeeld werd de Leidse Pieterskerk tot operatheater omgetoverd, voor een indrukwekkende uitvoering van Cavalleria Rusticana.

Kaartjes voor de voorstellingen op 27 en 28 mei te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/nabucco

https://www.voordekunst.nl/projecten/5532-geef-opera-festa-vleugels-voor-nabuccoAls u Opera Festa een warm hart toedraagt kunt u ook een donatie doen via www.voordekunst.nl (op de site het project Nabucco van Opera Festa opzoeken). Uw beloning is een stoel op  naam! De opera wordt geënsceneerd uitgevoerd, in het Italiaans gezongen en heeft Nederlandse boventiteling.

Post was bewerkt op 23-04-2017 11:12 door Pierre