Schütz Projectkoor uit Bilthoven zoekt gevorderde bassen en tenoren voor psalmenproject

  • DELETION_USER avatar

    Het Schütz Projectkoor is een ambitieus kamerkoor dat al 15 jaar actief is in Bilthoven en omstreken. In ons volgende project richten wij ons op de psalmen. Er zijn van deze millenia-oude religieuze liederen talloze toonzettingen, en wij hebben uit deze rijke traditie verschillende versies gekozen. Uit diverse stijlperioden: Sweelinck, Schütz, Mosonyi, Herbert Howells, Daan Manneke, komen aanbod, maar vooral Felix Mendelssohn. Wij doen dit programma in samenwerking met de Clarionettenkapel, een blazersensemble dat evenals het Schütz Projectkoor onder leiding staat van Pieter Kramers.

    Voor dit project is er nog dringend behoefte aan ervaren tenoren en bassen. Het koor kent een vaste kern van zo’n 20 geoefende zangers, en wordt jaarlijks aangevuld met projectzangers. De zangers bereiden zich thuis voor en tijdens de repetities (dinsdagavonds in de Opstandingskerk te Bilthoven) worden de koorklank en muzikale presentatie opgebouwd. De ‘inzeepdag’ voor het project is op 29  oktober. De uitvoeringen zijn op 29 januari 2016 in de Pieterskerk, Utrecht, 5 februari in de Opstandingskerk, Bilthoven en 11 maart in de Sionskerk, Zeist. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot info@schutzprojectkoor.nl. Voor nadere informatie zie schutzprojectkoor.nl

     

  • DELETION_USER avatar

    Ik neem aan dat het 29 januari 2017 moet zijn i.p.v. 2016. En op de website staat dat het project in november begint, terwijl hier 29 oktober staat?