Onder leiding van dirigent Karel Demoet zingt het tien-koppige vocale ensemble Ab Novembris uit Utrecht komende zondag 28 september in de prachtige Torenpleinkerk in Vleuten diverse vocale meesterwerken.

De bloem wordt reeds in de Bijbel opgevoerd als symbool voor vergankelijkheid.

In dit programma is de kwetsbare bloem ook steeds aanwezig als een inspiratiebron voor muzikale overpeinzingen, overpeinzingen die even ongrijpbaar als onsterfelijk zijn.

Ab Novembris heeft een bijzonder programma samengesteld met onder meer Monteverdi's Sestina. Dit aangrijpend mooie werk is gecomponeerd nav het overlijden van zijn leerling en beoogde zangeres van Ariadne (geknakt in de bloei) en zal solistisch worden uitgevoerd rondom het clavecimbel.

La vita caduca van Antonio Lotti gaat over vergankelijkheid nav de geur van bloemen.

Verder hoort u de Flower songs van Britten, hierin komt ook de vergankelijkheid in de vorm van de jaargetijden steeds aan de orde.

En dan een Nederlandse première: Songs on Eternity, een vierdelige liedcyclus voor SSATB-koor op gedichten van Emily Dickinson en muziek van dirigent maar tevens componist Karel Demoet. Ze gaan over leven en dood, in 1 ervan wordt ook de metafoor van de bloem gebruikt (the daisy follows soft the sun).

Kortom, alle ingrediënten voor een een zalig muzikaal uur zijn aanwezig: briljant mooie muziek, een bevlogen dirigent, tien zangers en natuurlijk een prachtige kerk.

De vocale muziek wordt afgewisseld met preludiums en fuga’s uit Bach’s onsterfelijke Wohltemperierte Klavier.

U bent van harte welkom in de Torenpleinkerk aan de Schoolstraat 5 in Vleuten!

Aanvang 15:00 uur, toegang is gratis.

Zie ook www.abnovembris.nl