Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk voert 16 en 17 april  het themaconcert ‘Oorlog en Vrede’ uit in Westbroek en in Maartensdijk.

Het thema ‘Oorlog en Vrede’ is uitgewerkt in een verhaallijn, lopend vanaf het begin van de vorige eeuw tot aan het heden. Met de keuze van het repertoire wordt een muzikaal beeld geschetst van zowel de donkere als de hoopgevende kant van het menselijk bestaan. De nummers worden omlijst met teksten waarin de inhoud en de context waarin het lied is ontstaan worden toegelicht.  

Uitgevoerd worden onder andere ‘Mauthausen’ van Mikis Theodorakis, ‘Vluchten kan niet meer’ van Annie M.G. Schmidt, en ‘Gabriela’s Song’ van de film ‘As it is in heaven’. Het concert staat onder leiding van Stephan Pas, en wordt muzikaal begeleid door Arthur Bouma, de vaste pianist van AZM, en het Combo Martijn Nanninga en Friends. De concerten zijn zaterdagavond 16 april om 20.00 in het Dorpshuis in Westbroek, en zondagmiddag 17 april om 15.30 in de Sint Maartenskerk in Maartensdijk. Toegangsprijs 12,00  euro incl. consumptie. Kaarten verkrijgbaar www.zangkoormaartensdijk.nl.

Post is bewerkt op apr 3, 2016, 8:40 p.m. door AZM

AZM